Alegerea ta perfecta!
18.10.2017

VESELA CONFECŢIONATĂ DIN STICLĂ

Atît în zilele de sărbătoare, cît și în cele de lucru, este dificil să ne imaginăm ziua oricărei persoane fără utilizarea veselei din sticlă. Ea atât de ferm s-a stabilit în viața noastră cotidiană, încât o percepem ca pe un produs de primă necesitate. Și acest fapt nu este surprinzător. Sticla este practică, ieftină, durabilă, perfect igienică, ușor de îngrijit. În cele din urmă aceasta pur şi simplu este frumoasă și arată grozav în orice moment al zilei, fie acasă, fie în timpul sărbătorilor.

Avantajele preparării bucatelor în vase din sticlă sunt bine-cunoscute – sticla perfect acumulează și reține căldura, bucatele nu absorb mirosuri străine, ceea ce permite păstrarea gustului, mirosului și culorii naturale a bucatelor preferate. Diapazonul de temperatură pentru utilizarea veselei din sticlă borosilicată rezistentă la căldură, variază de la – 40 pînă la + 300 °C, adică aceasta poate fi utilizată atît în congelator pentru depozitarea produselor, cît şi în cuptor și în cuptorul cu microunde. În procesul de preparare a bucatelor pe aragaz, este necesar să amplasaţi la fundul vasului din sticlă rezistent la căldură o plasă distribuitoare de căldură, care asigură distribuția uniformă a căldurii, în caz contrar sticla se poate sparge. Fiți atenți la ambalaj, dacă este indicat că vasele pot fi utilizate doar pentru cuptorul cu microunde, în acest caz nu le puteţi folosi în cuptor sau pe aragaz, chiar dacă sunt rezistente la căldură. Căldura din cuptorul cu microunde este distribuită uniform, spre deosebire de cuptor sau aragaz.

Atitudinea atentă faţă de vesela din sticlă, prelungește perioada de funcționare și aspectul frumos al acesteia, de aceea este necesar să se respecte anumite reguli de îngrijire a veselei:

  • Este recomandat spălarea veselei din sticlă în apă fierbinte, la o temperatură de aproximativ 50 – 60°C. Însă, dacă vorbim de cristal, acesta trebuie spălat doar cu apă caldă cu săpun, cu adăugarea sării de masă sau a oțetului, deoarece la spălarea frecventă apa caldă duce la tulburarea culorii cristalului;
  • Pentru a păstra luciul veselei, gospodinele experimentate recomandă iniţial clătirea veselei în apă sărată cu adăugarea oțetului și apoi spălarea acesteia în apă simplă. Sticla trebuie uscată în uscător, pusă pe o coastă sau cu fundul în sus, după ce o ștergeți cu un prosop;
  • Pentru spălarea veselei cu acces limitat, folosiți o perie moale. În procesul de spălare, la fel, puteţi utiliza bucăți de hârtie împreună cu o soluție de săpun, coji de ouă sau de cartofi. Sau puteţi lăsa vesela peste noapte într-o soluție cu sodă de mîncare;
  • În cazul în care pe suprafața ceștilor sau ibricurilor s-a format o peliculă de culoare maro, aceasta poate fi îndepărtată cu ajutorul sodei de mîncare, înmuiaţi vasele într-o soluție preparată la o concentraţie de 1 linguriță de sodă pentru un pahar de apă şi lăsaţi peste noapte;
  • Vasele rezistente la căldură se spală ușor. Dacă pe aceasta s-a format un strat de resturi de mîncare, nu frecaţi vesela cu buretele metalic, bunăoară ca şi orice altă sticlă. Pur și simplu fierbeți în cratiţă sau forma de copt murdară soluția din săpun sau din oțet şi resturile de mîncare se vor înlătura foarte uşor.
  • Vesela din sticlă poate fi spălată în mașina de spălat vase, însă, dacă vasele au desene de culoarea aurie, trebuie să fiți foarte atenți, în acest caz vesela trebuie spălată atent numai cu mâna și după spălare ștearsă cu un prosop înmuiat în alcool pentru a păstra luciul acesteia.
  • Orice miros neplăcut poate fi îndepărtat cu ajutorul apei calde prin adăugarea 1 lingură de semințe de muștar. Agitați bine și clătiți cu apă rece.

 

Последние новости