Alegerea ta perfecta!
30.10.2017

ÎNGRIJIREA VESELEI DIN LEMN

Practic este imposibil să găsești o casă în care nu ar fi veselă din lemn. Lemnul este probabil cel mai ecologic și mai frumos material, care a fost folosit pentru prima data de omenire, în calitate de veselă. Dar, pentru ca vesela din lemn să fie mai durabilă în utilizare, să bucure ochiul și cel mai important, să nu aducă daune sănătăţii, aceasta necesită utilizare și îngrijire corespunzătoare.

Primul dușman al veselei din lemn este apa, de aceea lemnul nu trebuie înmuiat în apă, dar trebuie să fie spălat imediat după utilizare, nu într-o mașină de spălat vase, dar manual și ulterior șters pînă devine uscată. Cel mai bine să uscaţi vesela din lemn pe un suport din lemn sau pe un raft deschis. De asemenea, nu puteți folosi lemnul în cuptorul cu microunde sau să păstraţi produse în el, inclusiv în frigider.

O dată pe lună este recomandat să ștergeți vesela cu ulei din in, este mai bine să nu folosiți alte uleiuri, deoarece cu timpul pelicula de protecţie a veselei va avea un miros neplăcut. Pentru a face acest lucru, suprafața trebuie să fie uscată, poate fi prelucrată cu hîrtie abrazivă măruntă. Apoi ungeţi vesela cu un strat gros de ulei și, după o jumătate de oră îndepărtați excesul de ulei cu un șervețel.

La fel, este recomandat ca o dată în lună, să ștergeţi fundurile de tăiat produse din lemn cu spirt sau vodcă pentru dezinfectarea acestora. În acest scop, și pentru a îndepărta mirosul neplăcut sau petele apărute, puteți folosi oțet, suc de lămâie sau peroxid de hidrogen.

Rețineți că în bucătărie ar trebui să existe mai multe funduri din lemn de tăiat produse, separat pentru carne, pâine, legume etc. Doar prin îngrijirea potrivită, un fund din lemn va putea fi folosit mai mult de un an, însă fundurile din plastic necesită a fi schimbate mult mai des.

 

Последние новости