Alegerea ta perfecta!
02.11.2017

MÎNERE DE VESELĂ – TIPURI ŞI CARACTERISTICI

În acest articol vom analiza un detaliu important al tacîmurilor pentru bucătărie – mînerele. Un mâner comod și fiabil vă va permite să preparaţi bucatele cu încredere și confort, fără a vă îngrijora de propria siguranță şi de siguranţa membrilor familiei Dvs. În același timp, un mîner incomod, prost fixat vă aduce multe momente neplăcute sau, în cel mai rău caz vă puteţi răni din cauza acestuia. În continuare vom examina  cele mai solicitate tipuri de mînere pentru vesela de bucătărie.

                                                                                         Mînere din oţel inoxidabil

 

Adică, mânerele sunt fabricate din același material ca și vesela, ceea ce este foarte des întîlnit în practică. În ultimul timp producătorii acordă o mare atenție designului și construcţiei mînerelor, fapt care se datorează materialelor și tehnologiilor moderne, care permit acest fapt. Producătorii confecţionează unele mînere de mărimi mari, mult mai proeminente, altele mai scurte cu o cavitate interioară sau mult mai subţiri. Toate acestea se fac pentru a se asigura o încălzire minimă și pentru a exclude utilizarea mănuşilor de bucătărie pentru copt. Mai mult ca atît, aceste vase pot fi utilizate în cuptor. Dar trebuie să o faceţi cu prudenţă, nu toți producătorii recomandă această opțiune.

                                                                          Mânere turnate integral cu vasul

 

Deseori acestea sunt vase din aluminiu și fontă. Cele mai fiabile mânere – nu se rup, nu se murdăresc în locurile de conexiune.  Poate fi utilizat în cuptor, ceea ce mărește gama produselor preparate. Are doar un singur dezavantaj – este necesar să utilizaţi o mănușă pentru copt.

 

 

                                                                                                  Mânere detașabile

 

O opțiune foarte convenabilă și practică. Această veselă ocupă mai puțin spațiu, este mai comodă pentru a fi spălată în mașina de spălat vase, este posibil să fie utilizată pe aragaz și în cuptor (nu pentru toată vesela, trebuie să existe un marcaj corespunzător, dacă acesta nu există, la cumpărare concretizaţi la vânzător). Există o mulțime de modalități de fixare, iar când alegeţi această categorie de vase trebuie să atrageţi atenţia la următoarele detalii:

– Confortul și fiabilitatea fixării. De exemplu, cea mai sigură fixare este cea cu ajutorul unui șurub, dar aceasta nu este comodă în utilizare – trebuie să utilizați ambele mâini și este dificil să o faceți cu o tigaie fierbinte.

– Cei mai mulți producători folosesc elemente de fixare, unele trebuie să fie plasate sub unghi, altele drept. Încercați să introduceți și să scoateți mânerul, dacă este introdus cu ușurință și cu o singură mână și nu există nici un spaţiu în conexiune, atunci fixarea este reușită. Principala problemă la fixarea și scoaterea mînerelor este faptul că tigaia încălzită se mișcă și trebuie să o țineți de partea opusă.

– În conexiune trebuie să existe spaţii minime. Murdăria care se acumulează între detalii face dificilă fixarea și scoaterea mânerului, deci în acest caz este necesară o îngrijire suplimentară.

– În orice caz, alegeţi branduri verificate.

 

                                                                                                       Mînere din bachelit

 

Bachelita este utilizată pe scară largă în multe domenii, precum și datorită proprietăților lui – rezistență la căldură, durabilitate, a devenit cel mai frecvent material utilizat în producția mânerelor pentru vase. Bachelitul este cunoscut de la începutul secolului al XX-lea, este primul plastic rezistent la temperaturi înalte. Procesul de producere a bachelitei este dăunător, însă materialul finit nu prezintă pericol pentru sănătate. Când este încălzit, materialul nu emite substanțe dăunătoare, dar aceasta nu înseamnă că poate fi încălzit cât de mult se dorește. Temperatura maximă recomandată este de 150°C, deși poate rezista la o temperatură de până la 300°C, chiar și la această temperatură materialul se carbonizează, dar nu arde. Supraîncălzirea acestuia duce la pierderea durabilităţii şi aspectului frumos. Bachelitul este inert, iar solvenții chimici nu acționează asupra acestuia, cu excepția acidului concentrat. În procesul de producere, materialul de  bachelit este foarte comod, ușor de modelat, poate crea produse de orice configurație cu elemente fixatoare din metal, poate fi vopsit în culori diferite și este posibilă aplicarea deasupra acestuia a unei acoperiri plăcute la atingere soft-touch.

 

                                                                                                      Mînere din silicon

 

Există mânere din silicon integrale, dar și mânere cu inserții sau benzi din silicon. Siliconul este plăcut la atingere și poate rezista la temperaturi ridicate, până la aproximativ 230°C. Prin urmare, acesta poate fi utilizat în cuptor. Bineînțeles, cu condiția că vasele au astfel de caracteristici. Este o opțiune bună în toate sensurile – practică, ecologică, accesibilă.

 

 

 

 

                                                                                                               Modalităţi de fixare

 

În primul rînd această caracteristică este foarte importantă pentru vesela din oțel inoxidabil. Majoritatea nu acordă atenție metodei de fixare – contact prin sudură sau nituri. Niturile par a fi mai fiabile, dar zona de contact este mai mare, ceea ce înseamnă că încălzirea este mai puternică. Contactul prin  sudură fixează mânerul într-un loc – două, dar acesta pare a fi fragil. Recomandarea esenţială – alegeţi vesela producătorului de încredere. Aceasta asigură conexiunea în conformitate cu toate standardele tehnice.

 

Последние новости