Alegerea ta perfecta!
22.09.2017

VESELĂ DIN OȚEL INOXIDABIL. DETALII CE TREBUIE CUNOSCUTE

Avantajele veselei din oțel inoxidabil sunt cunoscute de mult timp și nu necesită publicitate. Acest material este practic, durabil, frumos, care pe merit ocupă primul loc în bucătăriile noastre. Însă, aceasta are un dezavantaj semnificativ – are o conductivitate termică scăzută. Dar, din momentul în care a fost inventat fundul cu mai multe straturi, această deficiență a încetat să mai fie o problemă.
Având un asortiment atât de bogat, pentru a cumpăra un produs cu adevărat de înaltă calitate, care să dureze mulți ani și să transforme prepararea bucatelor într-o plăcere, este important să cunoaşteţi principalele cerințe de calitate pentru vesela din oțel inoxidabil.
Drept urmare, principalele cerinţe de calitate a veselei sunt:

 • Grosimea pereţilor trebuie să fie nu mai puţin de 0,5 mm;
 • Grosimea stratului de distribuție a căldurii de la bază trebuie să fie nu mai puțin de 3 mm;
 • Suprafața vaselor ar trebui să fie perfect lustruită, nu ar trebui să existe lovituri, zgârieturi, puncte etc.;
 • Capacul trebuie să se potrivească perfect cu suprafața vasului sau cu tigaia;
 • Alegeţi mărcile verificate și de siguranţă.

Toți acești factori afectează calitatea și viteza de pregătire a bucatelor, deci aveți grijă atunci când alegeți vesela.
Deşi, vesela din oțel inoxidabil este simplă în întreținere și nu este capricioasă în utilizare, totuși aceasta necesită respectarea anumitor reguli de îngrijire. Spălați vasele din oțel în apă caldă cu un detergent lichid.

Acestea nu pot fi curățite cu o plasă metalică rigidă, deoarece suprafața vasului poate fi deteriorată. Compoziția oțelului include cromul, datorită căruia pe suprafața vasului se formează o peliculă rezistentă la coroziune, de aceea în cazul în care suprafața este frecvent frecată, stratul de protecție se distruge și vasul poate să înceapă să ruginească. Prin urmare, este de dorit să folosiți produse speciale de curățare pentru oțelul inoxidabil. Dacă acestea nu sunt, puteţi folosi soda alimentară obişnuită, care se va descurca foarte bine. Vasul poate fi plasat într-o soluție cu săpun și încălzit până la fierbere, utilizând soluţia dată în calitate de abraziv moale.

Mai jos sunt enumerate încă nişte sfaturi utile de îngrijire a vaselor:

 • Sarea nu trebuie adăugată în apă rece, deoarece aceasta se va așeza la fund, este necesar să așteptați până când apa va începe să fiarbă, apoi se adaugă sarea și se amestecă imediat. În caz contrar, se formează un strat alb la fundul vasului. Pentru a înlătura acest strat, trebuie să fierbeți în vas soluţie din apă și oțet;
 • Petele iridescente la fel pot fi înlăturate prin utilizarea soluţiei cu oțet sau acid citric. Pentru a preveni apariția acestora, vasele nu trebuie supraâncălzite;
 • Vesela fierbinte nu trebuie răcită forţat, ea trebuie să se răcească treptat şi desinestătător;
 • Nu se recomandă păstrarea produselor în vase din oțel inoxidabil;
 • Nu utilizați detergenți care conțin clor sau amoniac;
 • După spălare ştergeţi vesela cu un prosop pentru evitarea apariţiei petelor de apă.

 

Последние новости

28.02.2020

GIPFEL: ВСТРЕЧАЕМ ВЕСНУ СКИДКАМИ!

Din păcate acest articol este disponibil doar în Русский.

Detalii
12.02.2020

GIPFEL: ПОЛЕЗНЫЕ CКИДКИ КО ДНЮ ВЛЮБЛЕННЫХ!

Din păcate acest articol este disponibil doar în Русский.

Detalii
30.01.2020

GIPFEL: ДЕЛИМ ЦЕНЫ НА 2!

Din păcate acest articol este disponibil doar în Русский.

Detalii