Alegerea ta perfecta!
08.11.2017

Cum de a alege un blender?

În acest articol vom expune detaliile la care trebuie să atrageţi atenţia atunci cînd selectaţi un blender. Acest dispozitiv vă va oferi posibilitatea în mod semnificativ să vă îmbogăţiţi meniul și să preparaţi o gamă vastă de mâncăruri sănătoase și delicioase. Cu ajutorul unui blender, puteți prepara supele cremă, mousses, smoothies, carne tocată, gheață mărunţită și multe altele. Sunt două tipuri de blendere, de mînă și staționare.

Blenderele de mînă constau dintr-un „mâner” din plastic sau metal cu un motor intern și o duză rotativă. Acestea mărunţesc, amestecă produsele în orice recipient (al Dvs. sau cel care vine în set cu aparatul). Blenderul de mînă este comod în utilizare datorită compacticităţii, mobilităţii, capacităţii de a prelucra porțiuni mici de produse, multifuncționalităţii care se manifestă prin prezența duzelor pentru diferite scopuri. Atunci când utilizaţi un blender de mînă, acesta trebuie ţinut, în cazul exploatării neatente, conținutul recipientului se poate împrăştia.

Blenderul de mînă va fi util pentru prepararea cartofilor piure, supelor din legume moi, fructe, fructe de pădure, produselor proaspete pentru copii.


Atunci când alegeți un blender de mînă, trebuie să fiți atenți la următoarele detalii:

  • Puterea – cea mai importantă caracteristică a multor aparate electrice. Cu cât aparatul este mai puternic, cu atât acest dispozitiv va putea prepara mai multe tipuri de produse şi se va supraîncălzi mai puțin, dar într-un final şi preţul acestuia va fi mai mare. Puterea optimă pentru majoritatea funcţiilor este de 400-500 W, dar totul depinde de produsele pe care doriţi să le preparaţi. Dacă aveți nevoie, de exemplu, să pregătiți produse pentru copii este suficientă şi puterea de 200 W, dacă doriți să tocaţi carnea trebuie să alegeţi un aparat de 600 W și mai mult.
  • Viteza. Aceasta poate fi foarte variată, dar practica arată că, de obicei, 5 viteze sunt suficiente. La o viteză mai mică, sunt procesate mai multe produse solide, iar la o viteză mai mare se obține cea mai moale și fină consistență. Pentru acest scop, multe blendere au prevăzut regimul turbo. Acesta se utilizează la finele procesului de preparare a bucatelor. Regimul pulsatoriu este necesar pentru produsele solide, cum ar fi gheața, astfel încât motorul să nu se supraîncălzească.
  • Duze. La majoritatea modelelor de blendere există trei tipuri de duze – un tocător în recipient, o duză – blender pentru tocare şi amestecare (există cu cuțite de schimb), tel pentru batere. Cu cât sunt mai multe duze, cu atât aparatul Dvs. este mai funcțional.
  • Materialul din care este confecţionat piciorul blenderului. Dacă materialul carcasei poate fi plastic, atunci piciorul blenderului este recomandabil să-l selectaţi din metal. Este durabil și rezistent la temperaturi înalte.

Blendere staționare (shakers) reprezintă un vas din sticlă sau plastic cu cuțite în partea de jos și o bază cu motor. Este conceput pentru a prepara un număr mare de cocktailuri sau smoothie, foarte util pentru persoanele care au un stil de viață sănătos. Puteți prepara băuturi imediat pentru întreaga familie. Comparativ cu blenderul de mînă, este mai greu, dar dacă îl folosiți în mod constant acesta nu deranjează. Iată câteva sfaturi pentru alegerea unui blender staţionar:

  • Puterea este la fel de importantă, iar mărimea acesteia depinde de produsele pe care le veți procesa. De obicei, puterea blenderului variază între 300-900 W, dar uneori poate fi şi mai mare. Pentru realizarea funcţiilor de bază este suficientă puterea de 600 W, iar în cazul în care deseori veţi prelucra gheață sau nuci, atunci merită să procuraţi un aparat cu o putere de 750-1200 W. Bineînțeles, totul se rezumă la preț, deja alegerea vă aparţine, doriți să achitaţi pentru aceasta sau să procuraţi un model mai simplu.
  • Atrageţi atenţia la calitatea cuțitelor, trebuie să fie din oțel bun, suficient de gros și îndoit în diferite unghiuri. Doar atunci acestea vor lucra eficient.
  • Volumul vasului din sticlă vă arată volumul maxim de produse pe care le puteți găti dintr-o dată. De obicei, volumul vasului este de la 1 la 2 litri. Ţineţi minte că shakerul are un volum minim de încărcare, de obicei 200-250 ml, dacă încărcați mai puține produse în acesta blenderul pur și simplu nu le va procesa. Pe vas trebuie să fie o riglă gradată pentru măsurare.
  • Greutatea bazei – cu cît este mai mare, cu atît este mai bine, iar prezența picioruşelor din cauciuc – ventuze este importantă pentru stabilitatea dispozitivului în timpul funcționării.
  • Materialul vasului – deseori este din sticlă sau plastic, deja alegeţi după placul Dvs., sticla nu se zgîrîie și poate fi utilizată în cazul produselor fierbinţi, plasticul este mai ușor, mai ieftin, dar se zgârîie și nu-i place să se supraîncălzească.
  • Trepte de viteză – cu cît acestea sunt mai mult, cu atât puteţi prepara mai multe feluri de bucate, dar de obicei sunt suficiente 2 viteze și 2 regimuri – turbo și pulsatoriu.

Desigur, aceasta nu este o listă completă a criteriilor pentru selectarea blenderelor. În cazul în care cerințele Dvs. pentru acest dispozitiv sunt mai mari, trebuie să studiați informații suplimentare. Deoarece blenderul poate efectua şi o gamă mai largă de funcţii, înlocuind alte aparate de bucătărie – robotul de bucătărie, mașina de tocat carne, mixerul. Articolul nostru este pentru cei care aleg blenderul cu funcțiile standard.

Последние новости